vineri, 6 mai 2016

AeL - Advanced eLearning

frontpage.jpg (564×399)



AeL – un instrument inovativ pentru educaţie

      AeL este o soluţie modernă de eLearning oferind facilităţi de gestionare şi prezentare de diverse tipuri de conţinut educaţional, precum materiale interactive tip multimedia, ghiduri interactive, exerciţii, simulări şi teste.
       Soluţia de eLearning AeL are la bază principii şi standarde educaţionale moderne, fiind conceput ca un instrument complementar metodelor clasice de predare/învăţare. AeL oferă suport pentru pentru toţi participanţii la procesul educaţional (elevi, profesori, directori de şcoli, personal administrativ, părinţi, societatea civilă). AeL poate fi folosit cu succes în procesul de predare şi învăţare, pentru testare şi evaluare, pentru administrarea conţinutului educaţional şi monitorizarea rezultatelor procesului de instruire şi evaluare.

        La ora actuală, soluţia de eLearning AeL este implementată în peste 15.000 de şcoli din Europa, Orientul Apropiat, Africa şi CSI. Biblioteca AeL eContent conţine 3.700 de lecţii interactive, ce acoperă peste 20 de materii şi include peste 16.000 de momente individuale de învăţare.

       AeL este optimizat pentru:

  • Învăţare sincronă - profesorul controlează în întregime procesul educaţional, creând, adaptând şi monitorizând mediul de instruire;
  • Învăţare asincronă - studiu în ritmul personal al elevilor, proiecte de colaborare;
  • Testare şi evaluare - pentru a veni în întâmpinarea nevoilor instituţiilor de învăţământ de măsurare a impactului şi eficienţei procesului didactic.

        Beneficii AeL Educaţional:
  • FlexibilEconomic. Reduce costurile de instruire;
  • Practic. Reduce timpii neproductivi;
  • Creşte performanţa de învăţare;
  • Standardizează cantitatea de cunoştinţe;
  • Inovator: studiu de la distanţă, dar cu beneficiile instruirii bazate pe profesor.
    În concluzie, recomand cu încredere utilizarea lecțiilor din AeL, deoarece pot fi aplicate cu ușurință de către cadrele didactice, iar pentru elevi, învățarea cu ajutorul acestor lecții interactive, sunt foarte distractive.

Surse: Articol

Gadgeturile, amici sau duşmani?

caricatura-azi-la-scoala.jpg (595×582)


           Copiii din ziua de azi par a fi dependenţi de tehnologie şi de micile ei dispozitive. Nu s-ar despărţi nici la ore de smartphone, tabletă sau laptop. Unde este însă echilibrul între prea mult şi prea puţin timp petrecut pe calculator?

        Nu ne-am imagina lumea de astăzi fără tehnologie şi acces la internet, care da, ne permite să ne dezvoltăm nişte abilităţi tehnice, dar cheia este să o stăpânim noi pe ea, nu invers. Când ne conduce viaţa şi nu ne lasă timp de altceva, acela este momentul în care a devenit periculoasă.

       Iar dacă noi, ca educatori, ne punem uneori problema cum a influenţat tehnologia procesul de învăţare, mai bine am analiza în ce lume trăim. O lume pe repede înainte, a gratificării imediate, consumăm informaţia la fel ca şi mâncarea fast food. Repede, diversificată, de multe ori cantitate, nu calitate.

       V-aţi întrebat vreodată a cui e vina atunci când copiii petrec prea mult timp pe tabletă, telefon sau pe calculator? Atunci când noi avem puţin timp liber, tot online îl petrecem, din acelaşi motiv ca ei. Prin urmare, haideţi să le oferim modele de copiat. Să ne găsească citind o carte pentru a ne relaxa şi la un moment dat o să se întrebe ce e atât de distractiv în cartea aceea. 

      Puţini copii mai au răbdare să citească. Sau să se joace jocuri, să se uite la desene animate până la sfârşitul episodului. Aşadar in loc să ne supărăm pe ei că nu se concentrează asupra învăţatului la fel cum o făcea generaţia noastră, care învăţa cu un marker şi caietul de notiţe, mai degrabă am încerca să înţelegem cum învaţă ei. Haideţi să îi înţelegem şi să le explicăm măsura. Nu vrem nici copii analfabeţi din punct de vedere tehnologic, dar nu vrem nici tineri neadaptaţi din punct de vedere social, introvertiţi şi cărora le e frică să vorbească în public, pentru că de cele mai multe ori, se ascund în spatele calculatorului.
    Astfel, consider că trebuie să le oferim copiilor, pe lângă exemple de utilizare a gadgeturilor și realizarea de activități outdoor, care să le ofere ocazia de a explora și lumea înconjurătoare.

Surse: Articol
Imagine

marți, 3 mai 2016

Cel mai eficient sistem de educație





           Elevii stau la școală 14 ore pe zi, un examen durează nouă ore, rata analfabetismului este aproape 0, iar preţul unei case este dat de reputaţia şcolilor din zonă. Toate acestea se întâmplă în Coreea de Sud, ţara care de doi ani are cel mai eficient sistem educativ din lume. În acelaşi clasament, Japonia, Singapore şi Hong Kong sunt pe poziţiile următoare, iar Finlanda, ţara recunoscută pentru calitatea învăţământului este abia pe poziţia a cincea.

          Deşi liceul nu este obligatoriu, 98% dintre tineri sunt absolvenţi. În timpul examenelor, zborurile avioanelor sunt deviate către zona marilor universităţi. Sunt deschise non-stop nu cafenelele, barurile sau fasf-food-urile, ci... bibilotecile. Şi nimănui nu i se pare ciudat că şi după ora 12 noaptea sunt pline ochi de tineri care citesc...

       Din acest videoclip, înțelegem faptul că respectul și  responsabilitatea sunt calitati care ii caracterizeaza pe acești elevi. Consider că avem multe de învățat de la acest sistem și de la ceea ce el cere și oferă celor care fac parte din el.


Surse: Videoclip