marți, 3 mai 2016

Cel mai eficient sistem de educație





           Elevii stau la școală 14 ore pe zi, un examen durează nouă ore, rata analfabetismului este aproape 0, iar preţul unei case este dat de reputaţia şcolilor din zonă. Toate acestea se întâmplă în Coreea de Sud, ţara care de doi ani are cel mai eficient sistem educativ din lume. În acelaşi clasament, Japonia, Singapore şi Hong Kong sunt pe poziţiile următoare, iar Finlanda, ţara recunoscută pentru calitatea învăţământului este abia pe poziţia a cincea.

          Deşi liceul nu este obligatoriu, 98% dintre tineri sunt absolvenţi. În timpul examenelor, zborurile avioanelor sunt deviate către zona marilor universităţi. Sunt deschise non-stop nu cafenelele, barurile sau fasf-food-urile, ci... bibilotecile. Şi nimănui nu i se pare ciudat că şi după ora 12 noaptea sunt pline ochi de tineri care citesc...

       Din acest videoclip, înțelegem faptul că respectul și  responsabilitatea sunt calitati care ii caracterizeaza pe acești elevi. Consider că avem multe de învățat de la acest sistem și de la ceea ce el cere și oferă celor care fac parte din el.


Surse: Videoclip


        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu